Dia de la Pau

MANIFEST PER LA PAZ

Bona vesprada! Estem tots junts per a celebrar una vegada mes aquest dia tan important i tan necessari per a tothom.No solament per als països en guerra o en situacions complicades, sinó també per a totes les persones i totes les nacions. Perquè, tristament, el sofriment esta pertot arreu.

És clar que no tots els dies veiem bombardejar ni matar a ningú , perquè la violència al nostre al voltant no és tan marcada . Però es pot afirmar que veiem insultar, molestar, ridiculitzar, assetjar o, fins i tot, colpejar quasi tots els dies,  sense adonar-nos de com puga afectar el xicotet en gran.

Dins del nostre col·legi, a les nostres cases i amb els nostres amics sembla que està de moda el rancor, burlar-se i menysprear , mostrant la nostra hostilitat, les nostres ganes d'ofendre , de fer-nos els grans i intimidar a la resta  ridiculitzant i fent enfadar. 

I aquest maltractament pot crear una ferida que a vegades no arriba a curar-se. I no solament per agressions fisiques, com donar una punyada, l'emocional importa mes. Si pateixes marginació per part dels teus amics , no et trobes malament? Ja no només és una rabieta: aqueixes ganes de barallar i aqueixa set de venjança no apareixen perquè sí.

Cal saber no discriminar, actuar contra l'opressió que pateix algú sense acusacions vàlides. Cal saber donar i donar-se, admeytr els errors comesos i ser qui mestressa, cuida i tolera al veí, siga qui siga. Les arrels del problema són que els que guanyen aconsegueixen el seu triomf a costa d'uns altres, sense intentar idear una solució que ajude a tots, i el que  això genera és la falta de riure i d'harmonia en la nostra societat.

Cal fer mes d'un regal per a gaudir del somriure del que ho rep; poder-li alegrar i retornar el batec al seu cor; saber llegir la seua ànima i veure com somriu, mirar pel bé de l'altre i que les nostres accions servisquen per a millorar la seua vida. Cal llançar les nostres intencions al món i que, amb el minim frec de l'aire, La Paz arribe a totes parts. Cal saber regar el jardí del món perquè les plantes de les nacions i les persones cresquen cap a La Paz.

Hem de complir aquesta misio amb fe i, pricipalmente, en aquest col·legi que és la nostra casa.

 

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar la teva experiència d'usuari Acceptar Més informació